FAQ

FAQ – Veelgestelde vragen aan PerfecteKat.nl kattentrimster

FAQ? Dat betekent frequent Asked Qestions. Oftewel: veel gestelde vragen. Speciaal voor jou heb ik de vragen die ik het meest krijg, op een rijtje gezet!

Hoewel ik zoveel mogelijk informatie probeer te verstrekken over mijn werkzaamheden als fulltime kattentrimster. Snap ik dat er soms nog vragen zijn. Hieronder vind je de vragen die ik het vaakst te horen krijg en de antwoorden daarop!
FAQ

FAQ 1: Hoe maak ik het beste een afspraak voor een trimbehandeling?

Aangezien ik heel veel onderweg ben, ben ik telefonisch heel slecht bereikbaar. Het snelste kun je een afspraak maken via Whatsapp naar: 0651691752 of een email naar: info@perfectekat.nl

FAQ 2: Welke informatie heb ik nodig van de kat die getrimd dient te worden?

Het liefste ontvang ik zoveel mogelijk informatie over de kat. Zoals: Leeftijd, naam, gezondheid, waarom je een afspraak wilt maken en welke locatie jouw voorkeur heeft. Ik doe geen huisbezoeken.

FAQ 3: Hoe snel kan ik een afspraak met je inplannen?

Ik probeer je uiteraard zo snel mogelijk te helpen, als mijn agenda dat toelaat. Vooral ernstig vervilte katten hoop ik vlot van dienst te kunnen zijn. Avond afspraken zijn heel erg populair. Voel je nu al klitten bij jouw kat? Neem dan direct contact op!

FAQ 4: Ik wil graag een leeuwenmodel laten scheren, want dat staat zo leuk!

Hier heb ik een uitgebreide blog over geschreven. Ik werk volgens de vachtbesparende trimmethode. Wat betekent dat ik zoveel mogelijk vacht probeer te sparen en klittende/vervilte delen uitkam of wegscheer. Een leeuwenmodel voor de gein doe ik dus niet. Want de vacht van een kat heeft een functie en een kat mét vacht is een gelukkige kat. Soms kort het voor dat ik wél kies voor preventief scheren. Lees hier wanneer.

FAQ 5: Hoe gaat en trimbehandeling in zijn werk?

In deze blog kun je alle informatie vinden over een trimbehandeling. Kort samengevat: Eerst laat ik de kat wennen aan mijn aanwezigheid, dan wordt de kat rustig op tafel gezet, zal ik indien mogelijk de nagels knippen en daarna volgt de trimbehandeling. Na en tijdens een trimbehandeling krijg je veel tips en tricks met hoe je de vacht zelf thuis kunt verzorgen. Daarna krijg je een uitgebreide folder mee met alle tips, zodat je de vacht kunt bijhouden. Bijvoorbeeld met hoe je een dagelijkse vachtcontrole uitvoert.

FAQ 6: Ontwol/pluk je ook katten?

NEE! Ik ben er heilig van overtuigd dat plukken en ontwollen van katten, een achterhaalde trimmethode is. Lees vooral deze uitgebreide blog waarom ik dit niet doe. Plukken en ontwollen is absoluut onnodig en kat onvriendelijk. Het beschadigd de tere huid en vacht. Ik maak tevens geen gebruik van dwangmiddelen.

FAQ

FAQ 7: Hoelang duurt een trimbehandeling gemiddeld?

Het liefst heb ik een kat zo kort mogelijk op de trimtafel. Des te korter, des te minder stress! Gemiddeld duurt een trimbehandeling 30 minuten tot 45 minuten. Echter plan ik altijd voldoende tijd in om de kat in alle rust te behandelen. Dus er zal nooit tijdnood of haast bij zijn. Ik geloof erin dat de meeste katten met rust, geduld en liefde, prima thuis zijn te trimmen.

FAQ 8: Kan ik altijd de trimbehandeling kosteloos annuleren/verzetten?

Je kan tot 24 uur voorafgaand aan de trimbehandeling, deze kosteloos annuleren. Daarna moet ik helaas de gehele trimbehandeling in rekening brengen. Ik kan op zo korte termijn waarschijnlijk geen ander katje meer inplannen. Maar ik heb wel tijd voor jouw kat ingepland. Vandaar dat ik dan de kosten in rekening breng.

FAQ 9 Mijn kat heeft maar 1 knoopje in de vacht, wat reken je daarvoor? Krijg ik dan korting?

Ik bied heel bewust geen “halve” trimbehandelingen aan. Want ik lever geen “half” werk. Ervaring leert dat het vaak niet bij één klitje blijft en ik kijk altijd de gehele vacht na op vachtproblemen zoals klitten en vilt. Daarnaast krijg je dezelfde waardevolle informatie met hoe je de vacht na mijn bezoek in goede conditie kan houden. Tevens plan ik evenveel tijd in. Want je weet nooit of de kat zal meewerken met de behandeling en of er een eventuele pauze nodig is.

FAQ

FAQ 10: Op welke locaties werk je?

Sinds 1 november 2021 werk ik in mijn katvriendelijke trimsalon in Almere-Haven aan Kerkgracht 7. Daarnaast ben ik regelmatig aanwezig bij klinieken in Almere-Poort, Soest, Bussum en Amersfoort. Hier kun je daarvan mijn agenda vinden.

FAQ 11: Mag ik bij de behandeling blijven?

Bij mijn salon in Almere-Haven en bij de kliniek in Amersfoort werk ik contactloos. Je kunt hier dus niet bij de behandeling blijven. Bij andere locaties kan dat wel, mits de corona maatregelen dit toelaten. Echter trim ik liever zonder eigenaar erbij omdat ik zo de beste resultaten heb. Bekijk vooral deze video waarin ik uitleg waarom ik beter trim zonder eigenaar. 

Als je er wel bij blijft op de locaties waar dat kan, vraag ik je strict aan deze regels te houden:

  • Er mag 1 persoon bij blijven
  • Geen kinderen
  • Alles draait om rust, dus neem plaats op de stoel en praat rustig
  • Je mag niet meehelpen tijdens de behandeling

FAQ 12: Wat doe jij aan hygiëne?

Ik werk onder strenge hygiëne. In deze blog kun je daar uitgebreide informatie over vinden. Bij elke nieuwe klant trek ik een schoon jasje aan en mijn apparatuur, kammen en trimtafel wordt grondig schoongemaakt en ontsmet. Ik neem geen katten aan die een besmettelijke ziekte/afwijking hebben, zoals schimmel.

FAQ

FAQ 13: Op welke locaties ben je allemaal aanwezig?

Ik ben ook op regelmatige basis aanwezig bij diverse dierenklinieken in Almere, Soest, Bussum en Amersfoort. Of ik heb een salon in Almere-Haven.Wil je een afspraak maken bij één van de vier dierenklinieken? Neem dan contact op. Een trimbehandeling bij een dierenkliniek is trouwens ook te combineren met een dierenartsbezoek, zoal: inenting, algemene check etc etc. Laat dit wel vooraf duidelijk weten, dan zorg ik dat dit ook bij de dierenarts wordt ingepland. De kat is ook van harte welkom bij mijn thuissalon in Almere-Haven.

Ik voer GEEN huisbezoeken uit.

FAQ 14: Wat is jouw werkgebied?

Ik werk op diverse locaties in de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht. Woon je hier buiten? Bezoek dan vooral mijn verzamelwebsite met vachtvriendelijke kattentrimsters: Kattentrimsters.nl, voor een trimster bij jou in de buurt.

FAQ 15: Is trimmen onder een narcose ook mogelijk?

Jazeker! Dit kan echter alleen bij een dierenarts op locatie. Dit is het uiterste redmiddel om een kat rustig te trimmen. Lees vooral deze blog over trimmen onder sedatie.

FAQ

FAQ 16: Trim je ook honden?

NEE! Ik trim echt alleen katten. Ik heb de materialen, kunde en kammen niet om een hond(je) te trimmen en ben echt alleen gespecialiseerd om katten te behandelen.

FAQ 17: Welke kammen kan ik het beste gebruiken?

Er zijn maar twee kammen/borstels die ik altijd bij alle katten adviseer. Namelijk: de metalen combikam en de slickerborstel! Wil je de vacht van jouw kat optimaal verzorgen? Dan kun je voor een klein prijsje de PerfecteKat.nl verzorgingsset aanschaffen. Dan heb je in één keer de beste kammen in huis.

Fotoshootmetjekat.nl

Lees ook deze blogs:

Review: My Amazing Cat milieuvriendelijk kattenspeelgoed
Kattentrimsters.nl – Een verzamelwebsite voor vachtvriendelijk kattentrimsters
Preventief scheren? Wanneer wel of niet?

Like PerfecteKat.nl op Facebook!