Voerspel review

REVIEWS 3 voerspellen – Gastblog door Patrick

Iedereen die mijn kattenaccount op Instagram volgt weet het al lang: wij zijn dol op voerspellen! Raptor en Rex krijgen inmiddels al behoorlijk lang uitsluitend zo hun eten.

Ik heb inmiddels dus ook een grote voorraad voerspellen, zowel zelfgemaakt als kant en klaar gekocht. Ik wissel veel af om de uitdaging erin te houden en eigenlijk komt er iedere maand wel een ander voerspel bij.

In deze blog bespreek ik 3 al wat verder gevorderde spellen die ik heel leuk vind. Ze zijn alle 3 totaal verschillend in de manier van gebruik.

Voerspel review

Een voerspel?

Is je kat nog niet gewend aan het eten met voerspellen: neem de tijd om het goed te introduceren. Het is doorgaans niet zo dat je het neerzet en de kat eet er automatisch uit. Doet een kat er niet meteen iets mee denk niet meteen dat een kat het niet leuk vindt en geef vooral niet te snel op. Het is een kwestie van geleidelijk introduceren en dan de moeilijkheid opbouwen.

Zeker voor binnenkatten kunnen voerspellen een ontzettend positieve impact op hun gezondheid hebben. Ze worden mentaal gestimuleerd, zullen minder snel schrokken en ook overeten uit verveling kun je zo tegengaan. Zeker als een kat door het schrokken overgeeft of last krijgt van overgewicht heeft dat voordelen.

cat activity funboard

De Cat Activity Board waar Desiree een review van gemaakt heeft is bijvoorbeeld een prima begin. Maak het in het begin extra verleidelijk met lievelingssnoepjes van je kat. En lukt het niet meteen, kijk eens of het helpt door het samen te doen met de kat. Of misschien wil je kat liever op een andere manier puzzelen. Raptor gebruikt liever zijn snuit, Rex zijn poten.

Dingen zoals het Activity Board puzzelt Raptor dus minder graag mee. Dit door de hogere randen en ‘pinnen’ waardoor hij niet goed met zijn snuit erbij kan. Andere puzzels zoals een snuffelmat (zie bijvoorbeeld de video van Desiree) zijn voor hem dus fijner.

Snuffelmat

Review 1: Doc & Phoebe’s Indoor Hunting Cat Feeder

Dit vind ik echt een geweldig voerspeeltje. De katten smijten het door het huis alsof het een echte prooi is. Ze hadden het in tegenstelling tot sommige andere speeltjes ook heel snel en natuurlijk door. De opening is verstelbaar waardoor brokjes er makkelijker of moeilijker uitkomen.

Tegenwoordig leg ik het op verschillende plaatsen in huis neer, zodat het zo dicht mogelijk bij natuurlijk jachtgedrag komt.

Deze gebruik ik vooral ook als ik een poosje van huis ben. Als ik ‘s avonds thuis kom hebben ze het dan altijd weer gevonden en grotendeels leeg gekregen. Of het licht zoals dat met prooien gaat in de ochtend leeg naast mijn bed…

Review 2: Trixie Activity Flip Board

Ik kreeg deze cadeau van een andere catstagrammer bij een bezoek aan de SAZ. Hier was ik heel blij mee want het is een van de vele die nog op mijn verlanglijstje stond. Eigenlijk is deze versie voor honden met een botten thema. Er is namelijk ook een versie voor katten met andere kleuren en vis staarten in plaats van botten.

Maar de werking lijkt min of meer dezelfde te zijn. En zowel Raptor als Rex kan er inmiddels prima mee uit de voeten.

Het vroeg in het begin wel even wat meer hulp. Dit deed ik door de torentjes in het midden na het vullen op scherp te zetten.

Ook deed ik het hendeltje een aantal keer samen met ze en vulde ik de gedeeltes met deksel zodanig dat de deksels wat omhoog stonden. Vrij snel kregen ze ook deze onder de knie.

Review 3: Karlie Flamingo NORTHMATE ® Catch

Rex is altijd een uitdaging met natvoer geweest, hij schrokt het weg en eet het liefst ook de portie van Raptor op. Uiteraard staan ze het niet toe om door mij gescheiden te worden voor eten. Hierdoor moest ik het anders oplossen.

De Lickimat (komt in de toekomst vast nog voorbij) hield hem nog onvoldoende in bedwang. Maar dit is wel een zeer goede gebleken. Hij moet echt met zijn pootjes het voer eruit plukken en hij schrokt zo een stuk minder. Raptor gebruikt deze dus niet graag.

Maar omdat Rex zich ondertussen op eten gestort heeft kan ik ondertussen ze alsnog een beetje uit elkaar zetten en apart laten eten. Een aanrader dus voor iedereen met meerdere katten en die de omschrijving van Rex thuis herkent.

Ik heb de spellen gehaald bij 4 Cats in Amsterdam, maar er zijn diverse off- en online winkels die dezelfde verkopen.

Heb je deze blogs van Patrick al gelezen?

Patrick is vrijwilliger bij Stichting Amsterdamse Zwerfkatten. Hier kun je zijn Instagram account vinden. En hier kun je een interview vinden wat Desiree had toen ze deze geweldige stichting bezocht!

GASTBLOG van Patrick – Muziek voor katten?
GASTBLOG PATRICK: Socialisatie bij Stichting Zwerfkatten Amsterdam?
GASTBLOG Patrick – Pittige tante Moortje – SAZ Amsterdam

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>