2019

Terugblik en mijn favorieten van 2019

2019, wat een jaar! Al bijna 3,5 jaar ben ik kattentrimster, maar nu ruim een jaar fulltime. 

Misschien hebben jullie mijn blog gelezen van afgelopen september. Daarin vertelde in dat ik over mijn leven voordat ik kattentrimster was. Over mijn struggles qua werk en hoe ik mijn weg naar mijn huidige baan heb bereikt.
Maar aan het einde van het jaar wil ik toch even terugblikken naar mijn top 10 favorieten van 2019 en mijn plannen voor 2020 met jullie delen!

2019

2019 wat een jaar!

Geloof mij, ik had nooit verwacht dat ik van kattentrimmen mijn fulltime job zou maken en hier van zou kunnen leven. Er zijn immers maar weinig fulltime kattentrimsters in Nederland. Het is niet makkelijk geweest hoor. Wat weinig mensen weten is dat ik 24/7 bezig ben met mijn werk. Mijn bedrijf is mijn lust en mijn leven. Ik ben inmiddels 3,5 jaar kattentrimster en nu ruim een jaar mag ik dit geweldige werk fulltime doen!

Ik ben altijd onderweg, werk tot s’avonds laat en trim gemiddeld 6 tot 12 katten per dag. Na zo een trimdag is mijn werkdag nog niet klaar. Want daarnaast beantwoordt ik elke dag mailtjes, appjes, telefoontjes, houd mijn website en social media bij, schrijf ik blogs voor het vakblad ABHB en mijn eigen website, maak filmpjes voor mijn YouTube kanaal en beheer ik mijn webshop.
Maar mij hoor je nooit klagen, ik ben heel erg blij dat ik ook naast het kattentrimmen zoveel bezig mag zijn met katten. Elke dag ben ik dankbaar voor alle mensen die mij benaderen voor een trimbehandeling en bestellen in mijn webshop!

In 2020 ga ik uiteraard mijn werkzaamheden als trimster voortzetten, maar ook hoop ik dat mijn bereik nog groter wordt. Zo kan ik nog meer mensen bereiken met mijn blogs over vachtverzorging.

2019

2019 Favoriet 1: Mijn baan natuurlijk!

Mijn baan staat met stip op 1. Want elke dag geniet ik van mijn werk. Sommige klanten vragen: “Leuk hoor dat je dit doet, maar heb je ook nog een normale baan?”. Ik moet dan altijd een beetje gniffelen. Want dit IS mijn normale baan. Ik had ook nooit verwacht dat ik mijn andere baan kon opgeven en fulltime katten kon trimmen.

Grotendeels van de week trim ik bij de mensen thuis. Maar ik heb inmiddels ook drie vaste trimlocaties bij dierenartsen in Soest, Bussum en Almere.

2019

2019 Favoriet 2: YouTube kanaal

Vorig jaar ben ik actief begonnen met mijn YouTube kanaal. Ik probeer met regelmaat filmpjes te plaatsen over allerlei katgerelateerde onderwerpen. Mijn grootste trots is de driedelige serie over mijn inmiddels ingeslapen kat Bo. Op 17 mei 2019 heb ik mijn oogappeltje Bo moeten laten inslapen wegens een tumor in zijn kaak (lees hier het hele verhaal).

Nog elke dag mis ik hem en kan er nog moeilijk over praten. Mijn beste maatje was ineens weg, mijn knuffeltje. Het had een enorme impact op mijn leven. Veel mensen zonder huisdieren begrijpen niet hoe heftig het verliezen van een huisdier kan zijn. In deel 1 vertel ik over zijn ziekte en het inslapen. In deel 2 kun je mijn keuze meekrijgen betreft cremeren of begraven en in deel 3 interview in psycholoog Nienke over het rouwen na het verlies van een huisdier.

Hier vind je alle delen:
Deel 1: Zijn ziekte, afscheid en inslapen.

Deel 2: Cremeren of begraven.

Deel 3: Verdriet, rouwen en verwerken.

Maar niet gevreesd. Je vindt ook wat vrolijkere video’s op mijn kanaal. Bijvoorbeeld interviews met dierenartsen, kattengedragsdeskundige, collega’s of shoplogs, waarin ik vertel wat ik allemaal voor kattenspullen heb gewinkeld. Mijn plan is om in 2020 nog vaker video’s te posten. Dat is nogal passen en meten, want ik heb het bizar druk met kattentrimmen.

Ik moet echt vrij plannen om video’s op te nemen, een video maken, monteren en promoten op mijn social media kost gemiddeld zo en 16 á 24 uur. En dit doe ik allemaal zelf. Maar ik vind het zo enorm leuk om te doen! Dus abonneer je vooral even op mijn YouTube kanaal, dat is helemaal gratis en doe je door op de rode abonneerknop te drukken. Je steunt mij enorm door je te abonneren!

2019 Favoriet 3: PetPlan.nl

Ik heb een jaar lang een fijne samenwerking met huisdierenverzekering Petplan.nl. Het voelt goed om kateigenaren bewust te maken van het feit dat een kat geen goedkoop huisdier is. Een ongeval kan al snel veel geld kosten. Maar ook jaarlijkse dierenartskosten of een andere ziekte.

Ik spreek uit ervaring. Mijn kan Bo is 11 jaar gezond geweest en heeft mij geen extra geld gekost behalve voer en standaard kosten zoals voer, ontwormen en inenten. Maar toen bleek hij een tumor te hebben. Alle behandelingskosten, inslapen en cremeren hebben mij zo een 2000 euro gekost. Gelukkig had ik hiervoor geld opzij gezet. Maar dit zijn wel serieuze kosten, die niet iedereen klaar heeft liggen.

Een kat is geen goedkoop huisdier. Je kan de eerste jaren relatief weinig kosten eraan hebben. Maar hoe ouder ze worden, hoe meer kans er op gebreken kan komen. Katten krijgen ook ouderdomskwalen zoals gebitsproblemen, gewrichtsproblemen, operaties, ongevallen, blaasproblemen etc etc etc. Hoe vreselijk is het als je dan medische zorg niet kan betalen voor jouw kat.

Daarom moet je goed nadenken vóórdat je een kat aanschaft, of je dit wel kan betalen. En als je een kat hebt, bedenk dan dat er nog onvoorziene kosten kunnen komen. Zet je al geld apart? Dan kun je kijken of dit wel toereikend is. Maar je kunt ook een verzekering overwegen.

Deze samenwerking heb ik dus niet perse om mensen naar Petplan te trekken. Maar wel om te laten nadenken over de kosten die het houden van een kat met zich mee kunnen brengen. Neem vooral een kijkje op de website van PetPlan, wellicht kun je een verzekering overwegen!

2019 Favoriet 4: Miaustore Kattenfontein

Katten zijn soms moeilijke drinkers. Op meerdere plekken drinkbakjes neerzetten kan al een hoop helpen. Vooral op de looproutes van de kat. Maar een drinkfontein vind ik nog een beter idee. Het water blijft stromen en hierdoor heeft de kat altijd vers drinkwater.

Mijn absolute favoriet qua drinkfontein is de Miaustore fontein! Deze keramieke fontein kan gewoon in de vaatwasser en er hoeven geen filters in. Lees vooral mijn uitgebreide review.

2019 Favoriet 5: Kattentrimsters.nl

Vol trots kan ik mijn eerdere lijst met collega vachtvriendelijk trimsters gedag zeggen en mijn gloednieuwe website verwelkomen! Namelijk: Kattentrimsters.nl
Deze website heb ik helemaal vanaf niks laten bouwen en is mijn grote trots. Vanaf de start van mijn bedrijf in 2015 had ik het voornemen om kat- huid en vachtvriendelijk trimmen op de kaart te zetten. Een paar jaar later is het zover.

Al een tijdje had ik een lijst op mijn drukbezochte website met vachtvriendelijk trimsters in Nederland. Maar ik wilde dit veel professioneler aanpakken. Nu is er een betrouwbare verzamelsite waar je al mijn collega’s in Nederland en België kan vinden die volgens dezelfde methode werken.

Ik geloof in samenwerken en een vriendelijke, proffesionele omgeving creëren voor alle vachtvriendelijke trimsters. Hier kan elke collega en potentiële klant een trimster makkelijk vinden. We vormen vanaf nu een team en ik ben blij dat ik mijn steentje hieraan kan bijdragen.

Vachtvriendelijk trimmen betekent werken zonder dwangmiddelen, scherpe ontwollers en zoveel mogelijk vachtbesparend te werken.

2019 Favoriet 6: Catflower Krabpaal

Krabt jouw kat aan de bank? Trekt het regelmatig het behang van de muur? Dan heb je misschien wel te weinig krabmogelijkheden in huis. Ik ben van mening dat het altijd goed is om jouw huis eens te analyseren of de kat wel genoeg krabmogelijkheden in huis heeft. Kattengedragsdeskundige José Dieker kwam eens bij mij thuis en gaf als advies om eens wat hogere krabpalen voor het raam te plaatsen.

Aangezien ik persoonlijk wel een krabpaal wilde die niet van dat standaard pluche was, heb ik de CatFlower krabpalen aangeschaft. En nog elke dag zijn deze een groot succes! Een absolute aanrader om te overwegen!

2019 Favoriet 7: De PerfecteKat.nl Webshop

Hoe bizar en wat verschrikkelijk trots ben ik! Elke dag mag ik mijn PerfecteKat.nl verzorgingsset inpakken en versturen naar mensen in heel Nederland. Iedereen lijkt deze zeer betaalbare vachtverozgringsset in huis te willen. Hierin vind je alles wat je nodig hebt om de vacht van jouw kat (korthaar en langhaar) te verzorgen.

Maar ook de Matatabi stokjes vinden hun weg naar alle katten, evenals de klittenschaartjes. Toch ben ik ook bezig met nog meer bijzondere katvriendelijke producten voor in mijn webshop. Houd mijn website en Facebook goed in de gaten, want er komen zeer binnenkort hele bijzondere producten bij!

2019 Favoriet 8: Voerspellen

Katten eten graag uit voerspellen, ook wel voedselverrijking genoemd. Ze moeten dan werken voor hun dagelijkse brokjes. Het gaat verveling en overgewicht tegen. Alleen maar voordelen dus om de standaard voerbakjes de deur uit te doen en te vervangen voor een voerspel. Ikzelf heb de Fun feeder, Trixie Tunnel feeder en het Cat activity funboard in huis, absolute aanraders!

2019 Favoriet 9: Mijn lieve katten

Deze moet ik eigenlijk als eerste noemen. Maar deze lijst is op willekeurige volgorde. Mijn katten Jip, Ted en Bil zijn echt mijn steunpilaren in mijn leven. Jip is inmiddels 11 en toen Bo overleed, heb ik kort daarna Tedje aangeschaft.
In september 2019 kwam er zelfs een derde katje op mijn pad, Billie genaamd. Deze dame maakt mijn clubje compleet.

De introductie verliep echter niet van een leien dakje. Je kan wel allemaal katten bijnemen, maar het is geen garantie of de katten het wel met elkaar kunnen vinden. Ik heb heel veel steun gehad aan kattengedragsdeskundige José Dieker. Een zeer gewaardeerd contact, want zij weet veel meer over kattengedrag dan dat ik doe. Dankzij haar tips heb ik al mijn katten voorzichtig aan elkaar kunnen laten wennen. Dit ging echt heel erg moeizaam en heeft mij bloed, zweet en tranen gekost.

Ik ben van mening dat allemaal katten aan elkaar introduceren echt tijd kost, natuurlijk kan je mazzel hebben. Maar als je weinig tijd hebt, kan ik je het echt niet aanbevelen. Mijn vriend heeft ook 2 katten en als wij in de toekomst gaan samenwonen, dan ga ik zeker de hulp van José inschakelen om onze katten aan elkaar te introduceren. José en ik hebben trouwens sinds kort een gezamenlijke folder!

2019 Favoriet 10: Matatabi stokjes

Dagelijks gebruik ik Matatabi stokjes op de trimtafel. Heel veel katten zijn er gek op. Het kan soms een perfecte afleiding zijn tijdens een kambeurt. Ik adviseer dus mijn klanten om de stokjes te gebruiken als zij zelf de kat kammen. Een absolute aanrader om eens uit te testen bij jouw katten. Je shopt ze via mijn webshop voor een klein prijsje!

Speciaal bedankje!

Allereerst mijn klanten en volgers. Wat voelt het heerlijk dat mijn klanten mij elke keer weer benaderen en hun kat aan mij toevertrouwen. En wat fijn om te merken dat mijn bereik steeds groter wordt op Facebook, Instagram en YouTube!

Martin en mijn moeder, die mij onvoorwaardelijk steunen, die mijn eigen bedrijf vanaf het begin hebben gesteund en ik voor altijd op 1 heb staan.

Thamar, mijn webdesigner van Anna Webdesign. Zij verzorgd alles op website gebied voor mij. Ze heeft mijn website gebouwd en Kattentrimsters.nl. Ze is een absolute held in haar vak en we hebben de beste zakelijke brainstorm avonden om nieuwe ideeen uit te denken.

Mijn collega’s. Het voelt goed om regelmatig samen te werken met collega’s. Niet alleen via mijn nieuwe website Kattentrimsters.nl. Maar ook persoonlijker. Bijvoorbeeld met Wendy van (Zij heeft een geweldig boek geschreven voor elke kateigenaar) Cats Only en Hennie van De kattentrimbus.

Dierenziekenhuis Almere

Top 3 best gelezen blogs in 2019!

Hieronder vind je mijn blogs die het best gelezen zijn in 2019.
29.000 + keer gelezen in 2019 – Vilt in de vacht: een serieuze kwestie
10.000 + keer gelezen in 2019 – 5 redenen om GEEN furminator te kopen
6.000 + keer gelezen in 2019 – 5 tips: Hoe krijg je kattenharen van je kleding en meubels?

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>