Een vachtvriendelijke trimbehandeling, wat kun je verwachten?

Ben je van plan een trimbehandeling te boeken, heb je net een afspraak gemaakt of ben je gewoon nieuwsgierig? Lees dan vooral verder!
Mocht je eerst enkele recensies willen lezen van mijn klanten, dan kun die hier vinden.

Deze onderwerpen vind je in deze blog:

 1. Afspraak maken
 2. Wat kun je voorbereiden?
 3. Voor de trimbehandeling
 4. Tijdens de trimbehandeling
 5. Wat als een trimbehandeling niet lukt?
 6. Na de behandeling
 7. Jij of de kat niet thuis tijdens mijn trimbezoek?

1. Een Afspraak maken

Een afspraak maken via mij gaat super makkelijk! Uiteraard kun je mij direct bellen op 06-51691752. Houd wel rekening ermee dat ik veel onderweg ben of bij klanten. Dus ik kan niet altijd direct opnemen. Spreek gerust de voicemail in, dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug. Sneller ben je vaak als je even een Whatsapp stuurt of een email naar info@perfectekat.nl. Daarop kan ik tussen mijn afspraken door op reageren.

trimbehandeling

Welke informatie heb ik nodig over de kat?
Voorafgaand aan de afspraak wil ik graag de volgende informatie weten:

 • Is de kat gezond?
 • Heeft de kat vachtproblemen?
 • Laat de kat zich aaien/hanteren?
 • Is de kat vaker getrimd?
 • Hoe oud is de kat?
 • Wat is de naam van de kat?

trimbehandeling

Welke informatie wil ik weten over jou?
Graag krijg ik ook wat informatie over jou door. Ik probeer altijd op korte termijn een afspraak in te plannen, aangezien ik brede openingstijden heb, is dit ook vaak mogelijk. Vooral voor spoedgevallen probeer ik zo snel mogelijk tijd te maken.
Deze info heb ik nodig van jou:

 • Jouw woonplaats. inmiddels krijg ik aanvragen vanuit heel Nederland. Het kan een stuk voordeliger zijn om een afspraak te maken met een collega bij jou in de buurt. Hier kun je een lijst vinden met vachtvriendelijke trimsters in Nederland en België.
 • Woon je in Soest of omgeving? Dan kun je ook een afspraak maken met mij op locatie bij kattenkliniek Felicare te Soest
 • Jouw telefoonnummer en mailadres
 • Jouw afspraakvoorkeuren, dan kan ik je enkele voorstellen doorgeven

trimbehandeling

Wat kost het en hoe te betalen?
Voordat ik de afspraak definitief in plan, geef ik altijd duidelijk door wat mijn bezoek gaat kosten. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Binnen Almere betaal je geen reiskosten, daarbuiten betaal je (heen en terug) € 0,30 per gereden kilometer. Eventuele parkeerkosten komen hierbij. Betalen mag contant, gepast of je mag het overmaken. Ik kan je Tikkie sturen via Whatsapp, zo kun je veilig en makkelijk betalen via IDEAL. Je hoeft de app zelf niet te downloaden om te kunnen betalen.

trimbehandeling

2. Wat kun je voorbereiden?

Ik heb al mijn trimspullen mee, inclusief een trimtafel. Ik trim niet op keukentafels, dit omdat mijn trimtafel net iets hogen is en wat prettiger werkt. Maar je kunt wel enkele voorbereidingen treffen:

 • Zorg dat de kat voordat ik arriveer in huis is en makkelijk te bereiken is. Helaas heb ik al vaak meegemaakt dat de kat zich buiten of in huis heeft verstopt als ik aan kom. Haal de kat dus op tijd binnen of zorg dat hij zich niet kan verstoppen voordat de trimbehandeling begint.
 • Leg een kleedje/handdoekje klaar. Deze leg ik dan op mijn trimtafel. Sommige katten vinden het fijn als er iets met eigen geur op mijn trimtafel ligt
 • Je mag de huidige kammen die je gebruikt alvast te voorschijn halen. Dan kan ik namelijk kijken of dit geschikte materialen zijn
 • ONTSPAN! Maak je vooral niet nerveus. Als de kat binnen is en in het zicht, dan is dat voldoende! Ga niet anders doen dan normaal tegen de kat, laat hem/haar lekker lopen of slapen

trimbehandeling

3. Voor de trimbehandeling

Voordat ik mijn trimbehandeling begin, maken wij uiteraard even rustig kennis. De kat kan ondertussen wennen aan mijn aanwezigheid en mijn geur.
Daarna zet ik mijn trimtafel op en leg al mijn spullen klaar. Ik heb weinig ruimte nodig, ook in kleinere woningen kan ik prima aan de slag.

De ideale trimsituatie?
Katten kunnen erg stressgevoelig zijn. Het belangrijkste is dat we de behandeling laten plaatsvinden in een rustige ruimte van jouw huis. Voor mij is het geen enkel probleem als familie/vrienden/kinderen toekijken. Ik vind het alleen maar leuk om uitleg te geven over wat ik doe. Echter zijn blaffende honden, drukke/schreeuwende kinderen of een huiskamer vol visite niet bevorderlijk om een kat zo stressvrij mogelijk te helpen.

Ik ben groot voorstander dat de eigenaar bij de trimbehandeling blijft. Zorg dat je rustig bent, veel katten reageren juist heel erg positief als hun lievelingsmens ze knuffelt tijdens het trimmen. Daarnaast geef ik veel tips en uitleg over een correcte vachtverzorging. Bij sommige katten is het prettig als de eigenaar een handje helpt. Je kunt ook alvast de lievelingssnoepjes klaarleggen.

Absoluut niet doen tijdens het trimmen:

 • Drukke omgeving. Lees: Spelende kinderen rond de trimtafel, veel publiek, blaffende honden, klussen in huis etc.
 • Als jijzelf heel erg nerveus bent. CHILL! Jouw kat voelt het als jij een gespannen elastiekje bent
 • Ga niet met je gezicht voor de kat of de kat de hele tijd aankijken, katten vinden dit tijdens het trimmen over het algemeen helemaal niet prettig
 • Druk of hard praten, praat in rustige toon
 • De kat in het nekvel pakken of op andere plekken hard vastgrijpen/fixeren. Dit is helemaal niet nodig, katten raken hiervan extra in paniek en bovendien doet dit pijn!

trimbehandeling

4. Tijdens de trimbehandeling

Zo we kunnen beginnen! We hebben een rustig plekje in huis gevonden en de kat mag op tafel. Jijzelf mag de kat rustig optillen en op mijn trimtafel zetten. Eerst krijgt de kat de nodige massage en knuffels als de kat dit waardeert. In de tussentijd inspecteer ik de kat en geef mijn advies over de beste behandeling voor jouw kat. Ik werk volgens de vachtvriendelijke trimmethode. Vervilte delen worden voorzichtig weggeschoren en klitten uitgekamd of weggeknipt. Ik probeer altijd zoveel mogelijk vachtbesparend te werken. Ik maak geen gebruik van ontwollers, waskooien of Furminators. Vooraf spray ik Feliway op de trimtafel, dit bevat een natuurlijk feromoon wat een rustgevend effect kan hebben op de kat.

Wat houd een trimbehandeling in?

 • Wensen en verwachtingen van jouw kant worden vooraf besproken
 • Als de kat op tafel is, geef ik mijn advies over de beste behandeling voor jouw kat. Wanneer ik vermoeden heb van gezondheidsproblemen zal ik adviseren om een afspraak te maken bij de dierenarts
 • De nagels worden geknipt. Alleen als de kat dit toelaat
 • De complete vacht wordt gecheckt, waar nodig uitgekamd of geschoren
 • Oren en oogjes worden wanneer nodig schoongemaakt. Gebit wordt nagekeken. Ik ben geen dierenarts, maar wanneer ik extreme roodheid/tandsteen zie, dan is het advies om een check uit te laten voeren door een specialist. Gebitsproblemen komen vaak voor bij katten en wordt door een eigenaar veelal niet opgemerkt.
 • Tijdens het trimmen geef ik tips en bekijken we jouw huidige kammen
 • Onthoud: een trimbehandeling is niet bedoeld om zoveel mogelijk haar van een kat te halen.
 • Ik was in principe geen katten. Soms alleen delen als deze vervuild zijn. Wassen bezorgd onnodige stress en brengt geen voordelen mee betreft een mooiere vacht

trimbehandeling

5. Wat als een trimbehandeling niet lukt?

95% Van de katten laten zich prima trimmen thuis, al dan niet onder wat gemopper. Af en toe is een korte pauze nodig om de kat te kalmeren. Een trimbehandeling duurt gemiddeld een half uur tot een uur.  Er wordt altijd voldoende tijd ingepland om een kat in alle rust te behandelen. Langer dan een uur is niet aan te raden, want dat duurt te lang voor een kat. Dan kan het advies zijn om de behandeling een volgende keer af te maken, dit komt echter gelukkig bijna nooit voor.

Ik heb verschillende spullen mee om een kat af te leiden, zoals speeltjes, valeriaan en snoepjes. Daarom vraag ik voorafgaand aan de behandeling of een kat te aaien/te hanteren is. Hiermee kan ik inschatten of een trimbehandeling kans van slagen heeft.

Denk je dat de kat moeilijk te hanteren is, maar wil je toch dat ik het kom proberen? Uiteraard doe ik dat graag, houd wel rekening ermee dat als een behandeling dan niet slaagt, ik mijn bezoek wel in rekening breng.

Sommige katten vinden gekamd of geschoren worden erg spannend. Dit uit zich vaak in drie reacties: verstijven , vluchten of vechten. Hoewel ik veel ervaring heb met angstige/agressieve katten, kan het voorkomen dat een kat een trimbehandeling niet toelaat. Wanneer de situatie te gevaarlijk wordt, staak ik de behandeling. Ik maak geen gebruik van dwangmiddelen, zoals kapjes of harnasjes. Het is dan beter om onder een korte sedatie bij een dierenarts te trimmen. Ik zal dan adviseren wat de beste oplossing is voor jouw kat.

trimbehandeling

6. Na de behandeling

Als de behandeling klaar is en naar jouw tevredenheid is afgerond, mag de kat van tafel. Het zal je verbazen, want de meeste katten blijven gewoon in de buurt of komen zelfs nog even een knuffel halen. Je krijgt tijdens het afrekenen en folder waar al mijn gegeven tips op staan, zodat je deze later nog na kan lezen.
Tijdens mijn bezoek is er de mogelijkheid om de volgende kammen bij mij aan te schaffen:

De slickerkam voor € 5,00

Verzorgingsset

De metalen kam voor € 5,00

Korthaar

De PerfecteKat.nl verzorgingsset voor € 11,95
Laat even weten als je de set wilt aanschaffen, dan zorg ik dat ik deze mee heb tijdens mijn bezoek.

Trimbehandeling

7. Jij of de kat niet thuis tijdens mijn trimbezoek?

Gelukkig komt het bijna nooit voor. Maar mocht jij de afspraak zijn vergeten of de kat is niet aanwezig tijdens mijn trimbezoek, dan breng ik de trimbehandeling en reiskosten in rekening.  Je kunt 24 uur van tevoren kosteloos annuleren. Onmacht of als de kat onverhoopt naar de dierenarts moet is natuurlijk bespreekbaar. Neem dan zo snel mogelijk contact met mij op, zodat ik misschien een ander katje kan helpen op dat tijdstip.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?

Stuur gerust een mailtje naar info@perfectekat.nl of app/bel naar: 06-51691752

Hier kun je mijn Algemene voorwaarden vinden.

Like PerfecteKat.nl op Facebook!


zooplus.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>