Een vachtvriendelijke trimbehandeling, wat kun je verwachten?

Ben je van plan een trimbehandeling te boeken, heb je net een afspraak gemaakt of ben je gewoon nieuwsgierig? Lees dan vooral verder!
Mocht je eerst enkele recensies willen lezen van mijn klanten, dan kun die hier vinden.

Deze onderwerpen vind je in deze blog:

1. Wanneer maak je een afspraak?

2. Afspraak maken

3. Wat kun je voorbereiden?

4. Voor de trimbehandeling

5. Tijdens de trimbehandeling

6. Wat als een trimbehandeling niet lukt?

7. Na de behandeling

8. Afspraak annuleren?

 

 

1. Wanneer maak je een afspraak?

 • Jouw kat heeft vachtproblemen, zoals klitten en vilt
 • Je wilt een kwalitatief hoogwaardige behandeling door een ervaren trimster met uitstekend onderhouden materialen
 • Je wilt advies over vachtverzorging, zodat je zelf de vacht van jouw kat optimaal kunt verzorgen
 • Door ziekte/handicap ben je niet in staat om de vacht van de kat te onderhouden
 • Je wilt jouw kat door de rui heen helpen
 • Je wilt jouw kat op een vacht- huid- en katvriendelijke manier laten trimmen

2. Een Afspraak maken

Een afspraak maken via mij gaat super makkelijk! Uiteraard kun je mij direct bellen op 06-51691752. Houd wel rekening ermee dat ik veel onderweg ben of bij klanten. Dus ik kan niet altijd direct opnemen. Spreek gerust de voicemail in, dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug, dit kan soms de volgende dag zijn. Dus heb even geduld! Sneller ben je vaak als je even een Whatsapp/SMS stuurt of een email naar info@perfectekat.nl. Daarop kan ik tussen mijn afspraken door op reageren. Aangezien ik brede openingstijden hanteer (dit is mijn fulltime baan), aangepast aan jouw wensen, probeer ik altijd binnen 2 weken (vaak sneller) een afspraakmogelijkheid aan te bieden.

Dierenziekenhuis Almere

Welke informatie heb ik nodig over de kat?
Voorafgaand aan de afspraak wil ik graag de volgende informatie weten:

 • Is de kat gezond?
 • Heeft de kat vachtproblemen?
 • Laat de kat zich aaien/hanteren?
 • Is de kat vaker getrimd?
 • Hoe oud is de kat?
 • Wat is de naam van de kat?
 • Is jouw kat ziek? Heeft het een besmettelijke afwijking/ziekte? Laat dit mij aub weten. Je wilt toch niet andere trimklanten hiermee besmetten?

trimbehandeling

Welke informatie wil ik weten over jou?
Graag krijg ik ook wat informatie over jou door. Ik probeer altijd op korte termijn een afspraak in te plannen, aangezien ik brede openingstijden hanteer, is dit ook vaak mogelijk. Vooral voor spoedgevallen probeer ik zo snel mogelijk tijd te maken.
Deze info heb ik nodig van jou:

trimbehandeling

Wat kost het en hoe te betalen?
Voordat ik de afspraak definitief in plan, geef ik altijd duidelijk door wat mijn bezoek gaat kosten. Mijn tarieven vind je hier. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Binnen Almere betaal je geen reiskosten, daarbuiten betaal je (heen en terug) € 0,30 per gereden kilometer. Eventuele parkeerkosten komen hierbij. Betalen mag contant, gepast of je mag het overmaken. Ik kan je Tikkie sturen via Whatsapp, zo kun je veilig en makkelijk betalen via IDEAL. Je hoeft de app zelf niet te downloaden om te kunnen betalen. De trimbehandeling dient direct betaald te worden als deze klaar is. Het is niet mogelijk om achteraf te betalen.

Wist je dat je korting krijgt als je vaker een afspraak maakt? Deze korting kan oplopen tot € 12,50 per bezoek. Deze korting heet het APK’tje = Altijd een Perfecte Kat! Deze korting geldt alleen op een huisbezoek.

trimbehandeling

3. Wat kun je voorbereiden?

Ik heb al mijn trimspullen mee, inclusief een trimtafel. Ik trim niet op keukentafels, dit omdat mijn trimtafel net iets hoger is en prettiger werkt. Heb je een afspraak geboekt voor een huisbezoek? Dan kun je enkele voorbereidingen treffen:

 • Zorg dat de kat voordat ik arriveer in huis is en makkelijk te bereiken is. Helaas heb ik al vaak meegemaakt dat de kat zich buiten of in huis heeft verstopt als ik aan kom. Haal de kat dus op tijd binnen of zorg dat hij zich niet kan verstoppen voordat de trimbehandeling begint.
 • Leg een kleedje/handdoekje klaar. Deze leg ik dan op mijn trimtafel. Sommige katten vinden het fijn als er iets met eigen geur op mijn trimtafel ligt
 • Je mag de huidige kammen die je gebruikt alvast te voorschijn halen. Dan kan ik namelijk kijken of dit geschikte materialen zijn
 • ONTSPAN! Maak je vooral niet nerveus. Als de kat binnen is en in het zicht, dan is dat voldoende! Ga niet anders doen dan normaal tegen de kat, laat hem/haar lekker lopen of slapen

Wat houdt een trimbehandeling in?

 • Wensen en verwachtingen van jouw kant worden vooraf besproken
 • Als de kat op tafel is, geef ik mijn advies over de beste behandeling voor jouw kat. Wanneer ik vermoeden heb van gezondheidsproblemen zal ik adviseren om een afspraak te maken bij de dierenarts
 • De nagels worden geknipt. Alleen als de kat dit toelaat
 • De complete vacht wordt gecheckt, waar nodig uitgekamd of geschoren
 • Oren en oogjes worden wanneer nodig schoongemaakt. Gebit wordt nagekeken. Ik ben geen dierenarts, maar wanneer ik extreme roodheid/tandsteen zie, dan is het advies om een check uit te laten voeren door een specialist. Gebitsproblemen komen vaak voor bij katten en wordt door een eigenaar veelal niet opgemerkt.
 • Tijdens het trimmen geef ik tips en bekijken we jouw huidige kammen
 • Onthoud: een trimbehandeling is niet bedoeld om zoveel mogelijk haar van een kat te halen.
 • Ik was in principe geen katten. Soms alleen delen als deze vervuild zijn. Wassen bezorgd onnodige stress en brengt geen voordelen mee betreft een mooiere vacht
 • Hier kun je meer lezen over hoe hygiënisch ik werk

trimbehandeling

4. Voor de trimbehandeling

Voordat ik mijn trimbehandeling begin, maken wij uiteraard even rustig kennis. De kat kan ondertussen wennen aan mijn aanwezigheid en mijn geur. Ik plan altijd voldoende tijd in om een kat in alle rust te trimmen.
Daarna zet ik mijn trimtafel op en leg al mijn spullen klaar. Ik heb weinig ruimte nodig, ook in kleinere woningen kan ik prima aan de slag. Enige vereiste is dat er voldoende licht is.

De ideale trimsituatie?
Katten kunnen erg stressgevoelig zijn. Het belangrijkste is dat we de behandeling laten plaatsvinden in een rustige ruimte van jouw huis. Voor mij is het geen enkel probleem als familie/vrienden/kinderen toekijken. Ik vind het alleen maar leuk om uitleg te geven over wat ik doe. Echter zijn blaffende honden, drukke/schreeuwende kinderen of een huiskamer vol visite niet bevorderlijk om een kat zo stressvrij mogelijk te helpen.

Ik ben groot voorstander dat de eigenaar bij de trimbehandeling blijft, ook bij een afspraak bij de dierenklinieken waar ik werk. Zorg dat je rustig bent, veel katten reageren juist heel erg positief als hun lievelingsmens ze knuffelt tijdens het trimmen. Daarnaast geef ik veel tips en uitleg over een correcte vachtverzorging. Bij sommige katten is het prettig als de eigenaar een handje helpt. Je kunt ook alvast de lievelingssnoepjes klaarleggen.

Almere-Buiten

5. Tijdens de trimbehandeling

Zo we kunnen beginnen! We hebben een rustig plekje in huis gevonden of je bent in de kliniek gearriveerd en de kat mag op tafel. Jijzelf mag de kat rustig optillen en op mijn trimtafel zetten. Eerst krijgt de kat de nodige massage en knuffels als de kat dit waardeert. In de tussentijd inspecteer ik de kat en geef mijn advies over de beste behandeling voor jouw kat. Ik werk volgens de vachtvriendelijke trimmethode. Vervilte delen worden voorzichtig weggeschoren en klitten uitgekamd of weggeknipt. Ik probeer altijd zoveel mogelijk vachtbesparend te werken. Ik maak geen gebruik van ontwollers, waskooien of Furminators. Vooraf spray ik Feliway op de trimtafel, dit bevat een natuurlijk feromoon wat een rustgevend effect kan hebben op de kat.

Absoluut niet doen tijdens het trimmen:

 • Drukke omgeving. Lees: Spelende kinderen rond de trimtafel, veel publiek, blaffende honden, klussen in huis etc.
 • Als jijzelf heel erg nerveus bent. CHILL! Jouw kat voelt het als jij een gespannen elastiekje bent
 • Ga niet met je gezicht voor de kat of de kat de hele tijd aankijken, katten vinden dit tijdens het trimmen over het algemeen helemaal niet prettig
 • Druk of hard praten, praat in rustige toon
 • De kat in het nekvel pakken of op andere plekken hard vastgrijpen/fixeren. Dit is helemaal niet nodig, katten raken hiervan extra in paniek en bovendien doet dit pijn!

trimbehandeling

6. Wat als een trimbehandeling niet lukt?

95% Van de katten laten zich prima trimmen thuis, al dan niet onder wat gemopper. Af en toe is een korte pauze nodig om de kat te kalmeren. Een trimbehandeling duurt gemiddeld een half uur tot een uur.  Er wordt altijd voldoende tijd ingepland om een kat in alle rust te behandelen. Langer dan een uur is niet aan te raden, want dat duurt te lang voor een kat. Dan kan het advies zijn om de behandeling een volgende keer af te maken, dit komt echter gelukkig bijna nooit voor.

Ik heb verschillende spullen mee om een kat af te leiden, zoals speeltjes, valeriaan en snoepjes. Daarom vraag ik voorafgaand aan de behandeling of een kat te aaien/te hanteren is. Hiermee kan ik inschatten of een trimbehandeling kans van slagen heeft.

Dierenziekenhuis Almere

Denk je dat de kat moeilijk te hanteren is, maar wil je toch dat ik het kom proberen? Uiteraard doe ik dat graag, houd wel rekening ermee dat als een behandeling dan niet slaagt, ik mijn bezoek wel in rekening breng. Als je denkt dat de kat niet te hanteren is, is het misschien beter om in één van de klinieken af te spreken waar ik werk. Dan is er een dierenarts achter de hand die eventueel een korte sedatie kan toedienen. Dit is vriendelijker dan met veel dwang en stress een kat trimmen. De locaties waar ik werk zijn: Kattenkliniek Felicare te Soest, Dierenziekenhuis Almere en Sterkliniek Dierenartsen Naarden-Bussum.

Je kunt ook in overleg met jouw dierenarts Gabapentine geven, dit heeft een rustgevende uitwerking op de kat. Dit pilletje dien je twee uur voorafgaand aan de trimbehandeling toe. Gapapentine kun je bij de dierenarts verkrijgen.

Sommige katten vinden gekamd of geschoren worden erg spannend. Dit uit zich vaak in drie reacties: verstijven , vluchten of vechten. Hoewel ik veel ervaring heb met angstige/agressieve katten, kan het voorkomen dat een kat een trimbehandeling niet toelaat. Wanneer de situatie te gevaarlijk wordt, staak ik de behandeling. Ik maak geen gebruik van dwangmiddelen, zoals kapjes of harnasjes. Het is dan beter om onder een korte sedatie bij een dierenarts te trimmen. Ik zal dan adviseren wat de beste oplossing is voor jouw kat.

trimbehandeling

7. Na de behandeling

Als de behandeling klaar is en naar jouw tevredenheid is afgerond, mag de kat van tafel. Het zal je verbazen, want de meeste katten blijven gewoon in de buurt of komen zelfs nog even een knuffel halen. Je krijgt tijdens het afrekenen en folder waar al mijn gegeven tips op staan, zodat je deze later nog na kan lezen.
Tijdens mijn bezoek is er de mogelijkheid om de volgende kammen bij mij aan te schaffen:

Slickerkam voor € 5,00

Metalen kam voor € 5,00

Klittenschaar met afgeronde punt voor € 5,00

De PerfecteKat.nl verzorgingsset voor € 13,00
Laat even weten als je de set wilt aanschaffen, dan zorg ik dat ik deze mee heb tijdens mijn bezoek.

Matatabi stokjes voor € 5,00
Deze stokjes gebruik ik altijd bij mijn trimkatten. Na maandenlang uittesten durf ik te zeggen dat 90% van alle katten positief reageren op deze “wonder stokjes”. De katten zijn afgeleid van de trimbehandeling. Gaan lekker spelen of worden juist heel erg relaxed. De beste afleiding dus voor jou als je een vachtcontrole of aan het kammen bent. Lees mijn review hier. Of koop ze alvast in mijn webshop. Een absolute aanrader!

8. Afspraak annuleren?

Je kunt 24 uur voor de afspraak kosteloos annuleren. De kans is dan namelijk nog aanwezig dat ik een ander katje kan helpen op jouw geplande plekje.
Wanneer je later dan 24 uur voor de afspraak annuleert, ben ik helaas genoodzaakt om de gehele trimbehandeling (inclusief reiskosten als je buiten Almere woont) in rekening te brengen.

Mocht jij de afspraak zijn vergeten, de kat is niet aanwezig tijdens mijn trimbezoek, ook dan breng ik de gehele trimbehandeling en eventuele reiskosten in rekening.
Bovenstaand geldt zowel voor trimbezoeken aan huis, als trimbehandelingen bij één van de klinieken waar ik werk.
Annuleren is dus geen probleem, mits 24 uur voor de afspraak!

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?

Stuur gerust een mailtje naar info@perfectekat.nl of app/bel naar: 06-51691752

Hier kun je mijn Algemene voorwaarden vinden.

Like PerfecteKat.nl op Facebook!


zooplus.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>