Een vachtvriendelijke trimbehandeling, wat kun je verwachten?

Ben je van plan een trimbehandeling te boeken, heb je net een afspraak gemaakt of ben je gewoon nieuwsgierig? Lees dan vooral verder!
Mocht je eerst enkele recensies willen lezen van mijn klanten, dan kun die hier vinden.

Ten eerste: Van mij kun je verwachten dat ik jouw kat behandel alsof deze mijn eigen is. Met alle liefde en geduld zal ik jouw kat van vachtproblemen afhelpen. Bekijk vooral de filmpjes op mijn Facebook en Instagram. Hier zie je hoe ik te werk ga. Ik gebruik geen dwangmiddelen en zorg dat de kat zo stressvrij mogelijk wordt geholpen.

Deze onderwerpen vind je in deze blog:

1. Wanneer maak je een afspraak?

2. Afspraak maken

3. Wat kun je voorbereiden?

4. Voor de trimbehandeling

5. Tijdens de trimbehandeling

6. Wat als een trimbehandeling niet lukt?

7. Na de behandeling

8. Afspraak verzetten of annuleren?

1. Wanneer maak je een afspraak?

  • Jouw kat heeft vachtproblemen, zoals klitten en vilt
  • Je wilt een kwalitatief hoogwaardige behandeling door een ervaren trimster met uitstekend onderhouden materialen
  • Je wilt advies over vachtverzorging, zodat je zelf de vacht van jouw kat optimaal kunt verzorgen
  • Door ziekte/handicap ben je niet in staat om de vacht van de kat te onderhouden
  • Je wilt jouw kat op een vacht- huid- en katvriendelijke manier laten trimmen
  • Je laat jouw kat behandelen door een trimster die de kat met alle liefde en geduld behandeld
  • Bij een kliniek is het ook mogelijk om katten onder een roesje te trimmen.

Wat doe ik niet?

 • Ontwollen en plukken. Lees vooral hier waarom je dat je kat niet aan wilt doen.En bekijk vooral deze video.
 • Katten onnodig scheren in een leeuwenmodel. Hier kun je lezen waarom dat onnodig is.
 • Dwangmiddelen gebruiken tijdens trimmen
 • Katten in een bepaald gewenst model scheren. Mijn doel is om de kat vilt en klitvrij af te leveren en zo kort mogelijk “lastig te vallen” met een trimbehandeling.
 • Katten “iets korter” scheren. Dit heeft geen enkel nut. Ik werk katvriendelijk en vachtbesparend. Ik zal dus altijd zoveel mogelijk goede vacht sparen en vervilte/klittende delen uitkammen/scheren.
 • Heeft jouw kat last van extreme rui? Dan kan een trimbehandeling zeker helpen, maar het is zeker geen wondermiddel. Lees vooral eerst deze blog!!!
 • Heeft jouw kat geen last van vachtproblemen? Dan ben ik hier eerlijk in, de kat hoef je dan echt geen trimbehandeling te laten ondergaan!

2. Afspraak maken?

Aangezien ik telefonisch slecht bereikbaar ben, kun je het snelste een afspraak maken via Whatsapp (06-51691752) of per email naar info@perfectekat.nl. Momenteel voer ik geen huisbezoeken uit wegens Corona. Je bent van harte welkom bij één van de vijf locaties. Hier vind je mijn tarieven.

FAQ

3. Wat kun je voorbereiden?

Kom je naar één van de vijf locaties? Dan kun je het volgende voorbereiden:

 • Lees vooral eerst deze tips om jouw kat stressvrijer te vervoeren
 • Haal de kat als deze buiten komt, ruim op tijd binnen
 • Bereid jouw bezoek voor zodat je op tijd komt
 • Wees relaxed, jouw kat is bij mij in goede handen 🙂
 • Warme dagen? Zorg dat de auto cool is voordat je de kat vervoert
 • Neem een handdoek/kleedje mee, deze leg ik op mijn trimtafel. Veel katten waarderen een geurtje van huis.
 • Denk je dat jouw kat veel stress gaat ervaren? Dat kun je 3/4 dagen vooraf Zylkene geven, dit werkt stressreducerend.

Momenteel voer ik GEEN huisbezoeken uit wegens Corona

4. Voor de trimbehandeling

Zorg dat je relaxed bent. Je kunt ervoor kiezen om bij de trimbehandeling te blijven. Je mag ook buiten wachten, ik maak dan een video voor je met hoe de behandeling verloopt en vachtverzorgingstips. Zorg wel dat je in de buurt blijft, zo kan de kat zodra deze klaar is weer snel mee naar huis. Lees vooral deze tips om een kat stressvrijer te vervoeren.

5. Tijdens de trimbehandeling

Ik heb geen hulp nodig tijdens het trimmen. Je hoeft dus geen pootjes vast te houden, de kat te aaien of de kat te forceren. Dit werkt de kat alleen maar tegen. Hoe meer je een kat forceert, hoe meer deze zich ongemakkelijk gaat voelen. Tijdens de behandeling geef ik je tips en tricks met welke kammen je het beste kunt gebruiken en hoe je deze kunt gebruiken. Ook leg ik uit hoe je de vacht vilt en klitvrij kunt houden.

Een trimbehandeling is er niet voor om zoveel mogelijk haar uit een kat te trekken. Wel om de kattenvacht klit en viltvrij te maken. Zoveel mogelijk niet- klittende vacht wordt uitgekamd, vervilte delen worden geschoren. Dit levert gekke kapsels op. Maar de vacht van een kat heeft een functie.

Ik plan altijd ruim voldoende de tijd om jouw kat in alle rust te behandelen. Een trimbehandeling duurt gemiddeld een half uur tot maximaal 1 uur. Wanneer nodig las ik een pauze in als de kat teveel stress vertoont. Een kat wil ik het liefste zo kort mogelijk op tafel. Hoe sneller deze weer van tafel af is, des te beter.

Je kunt er 100% vanuit gaan dat ik jouw kat met alle liefde en geduld behandel alsof het mijn eigen kat is!

FAQ

6. Wat als een trimbehandeling niet lukt?

Gelukkig lukt een trimbehandeling bijna altijd. Maar er zijn gevallen dat katten teveel stress ervaren van de behandeling. Dan staak ik de behandeling. Bij klinieken is het mogelijk om dan onder een kort roesje te werken. Dit is gelukkig eerder uitzondering dan regelmaat. Verwacht je een roesje? Geef dit dan aan voordat je een afspraak maakt.

7. Na de behandeling

De behandeling dient na de behandeling betaald te worden. Dit kan niet op afbetaling of later. Betalen kan eenvoudig via een Tikkie die ik via Whatsapp stuur. Of contant gepast. Je krijgt een uitgebreid GRATIS verzorgingsadvies met tips en tricks om de vacht zelf thuis te verzorgen.

Mijn advies is altijd om de kat nog een half uurtje binnen te houden en zodra de stress gezakt is pas naar buiten te laten.

8. Afspraak verzetten of annuleren?

De afspraak kun je tot 24 uur voorafgaand aan de trimbehandeling kosteloos verzetten of annuleren. Binnen 24 uur moet ik de afspraak helaas in rekening brengen, want binnen die tijd kan ik geen nieuw katje plannen om te helpen.

2019

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>