Warm weer

Trimmen met warm weer? – PerfecteKat.nl

Wat hebben we lekker warm weer op het moment! Genieten! Maar hoe zit dat met mijn trimwerkzaamheden?

Eerlijk gezegd moet ik bekennen dat ik meer een voorjaar en najaar mens ben. De winter mag van mij wel overgeslagen worden, maar de zomer eigenlijk ook wel. Dat bloedhete weer hoeft van mij niet. Maar tijdens warm weer en de hete zomermaanden, zijn er nog steeds katten die een handje nodig hebben van een trimster.

Warm weer

Wanneer heeft een kat GEEN trimbehandeling nodig met warm weer?

Laten we eerst is beginnen met de redenen om geen afspraak te hoeven maken. Zodra de temperatuur boven de 20 graden stijgt en wij tijdens de minste handelingen al zweet op ons voorhoofd hebben, gaat mijn telefoon extra vaak. “Scheer de kat maar lekker kaal! Want hij/zij heeft het vast warm!” Nope! Fout gedacht. De vacht van een kat zorgt juist ervoor dat de kat koel blijft tijdens de warme dagen. Hoe dat werkt? Dat leg ik je graag uit in DEZE blog.

“Pluk de vacht maar lekker leeg hoor, dat scheelt weer tijdens het hete weer!” Krijg ik wel eens te horen als ik de kat op de trimtafel heb. Ook dat is volledig onnodig. Wederom heb ik al eerder een blog geschreven, deze gaat over waarom je jouw kat niet moet plukken en te ontwollen Een vacht zorgt juist dat de kat koel blijft in de zomer en warm in de winter.

Door onnodig scheren, plukken en ontwollen, beschadig je de haarzakjes en de huid. Hierdoor komt een slechtere vacht terug. En met slechter bedoel ik een vacht die sneller klit en vilt. En dat wil je natuurlijk niet. Daarnaast heeft de kat de vacht nodig voor bescherming van buiten af, bijvoorbeeld vechtpartijtjes, uv straling en scherpe takjes.

Warm weer

Wat is TE warm weer om te trimmen?

Nog een reden voor mij om niet van dat hete weer te houden… Als het boven de 25 graden is zeg ik de gemaakte afspraken af. Katten moet je boven de 25 graden gewoon met rust laten. Daarnaast kan een trimbehandeling de nodige stress bij een kat meebrengen. Stress en warm weer is geen gezonde combi voor katten. Dat risico wil ik niet lopen en gelukkig reageren alle eigenaren hier heel begripvol op. Alles voor het welzijn van de kat!
Ik houd de weerberichten dus nauwlettend in de gaten!

Warm weer

Wat is het beste tijdstip op de dag om te trimmen tijdens de zomer?

Je raadt het al… heel vroeg in de ochtend of ‘s avonds. Sommige klanten hebben airco in huis of een hele koele ruimte in de woning. Dan kunnen we natuurlijk afspreken.
Dus als je binnenkort een afspraak wilt maken, houd hier dan vooral rekening mee.

Warm weer

Viltvorming? Wacht niet te lang met een afspraak!

Ik kan het niet vaak genoeg herhalen. Wanneer een kat last heeft van vilt, is het belangrijk om zo snel mogelijk een afspraak te maken om dit te verwijderen. Lees vooral deze blog eens met uitgebreide uitleg over vilt in de vacht, het ontstaan en de risico’s.
Een kat heeft pijn van viltplekken. Het sluit de huid af en trekt enorm aan het tere velletje.
In de winter wachten mensen ook vaak te lang met een afspraak maken, aangezien ze dan denken dat de kat het koud krijgt. Echter zadel je de kat onnodig lang op met pijn van het vilt.

Voel dagelijks met jouw vingers door de vacht. Voel je harde stukken in de vacht? Dan heb je kans dat dat vilt is. Hier lees je nog meer tips betreft vachtverzorging en hier kun je mijn verzorgingsset kopen.
Mijn agenda is mega vol en met warm weer zijn de avonden snel volgeboekt. Wees er dus snel bij. Woon jij niet in mijn werkgebied (Noord-Holland, Utrecht, Flevoland)? Kijk dan vooral op deze lijst, hierop staan vachtvriendelijk trimsters in Nederland.

Lees ook deze blogs:

Wat is vachtbesparend trimmen?
Waarom je GEEN fuminator moet kopen
Hoe kies je de juiste krabpaal?

Ik zou het leuk vinden als je PerfecteKat.nl op Facebook Liked!

One comment on “Trimmen met warm weer? – PerfecteKat.nl

  • Ik was erg benieuwd naar of ik mijn katten moet trimmen of niet. Ze zijn langharig en ik weet soms niet of ze het warm hebben of niet. Wat fijn om alle tips te lezen, ga het zeker allemaal onthouden voor mijn lieve katjes.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>