Trixie

Review: Trixie Kattenspeelgoed snackbox + Shoptips!

Trixie kattenspeelgoed snackbox is een voerspel voor de kat. Het is een goedkope variant op de duurdere versies die verkrijgbaar zijn. Is goedkoop hierbij ook duurkoop? Ik heb hem voor je getest!

Nou eigenlijk, ik heb hem niet getest, maar uiteraard mijn katten. En ook de katten van mijn moeder hebben dit voerspel uitvoerig uitgeprobeerd. 4 Katten zaten dus dit keer in het testpanel. Lees je mee?

Wat kost de Trixie snackbox

Het goedkoopste kun je de Trixie snackbox kopen bij Tims.nl voor € 5,99

Specificaties

De Trixie snackbox is gemaakt van kunsstof. De bodem is geribbeld, hier kun je de brokjes opleggen. De deksel is blauw en hier kunnen de katten doorheen kijken zodat zij de brokjes zien liggen. Aan de zijkanten zitten openingen, hier kan de kat met zijn pootje de brokjes pakken.

  • Afmetingen: L 19 x B 14 x H 12cm
  • Materiaal: Kunsstof
  • Antislip ring aan de onderzijde
  • Vaatwasser bestendig

Trixie

Wat vinden de katten van het voerspel?

Mijn katten krijgen inmiddels al een hele tijd alleen nog maar voer uit voerspellen. Ikzelf heb het Cat Activity Funboard en de Fun Feeder in huis. Voerspellen gaan verveling tegen, voorkomt het opschrokken van brokjes en katten worden gestimuleerd moeite te doen voor hun voer. Alleen maar voordelen dus!

Trixie

Aangezien mijn katten voerspellen gewend zijn, dacht ik dat ze deze variant van Trixie wel snel zouden snappen. Echter was dit niet het geval. Ze moesten erg wennen, aangezien het voer niet goed zichtbaar voor ze is. Na een beetje oefenen en motiveren met snoepjes hadden ze ‘m wel door.
Helaas is het voerspel van Trixie heel erg licht. Binnen no-time hadden ze het voerspel omgegooid. Super slim van ze natuurlijk, want nu konden ze makkelijk al het voer in één keer opeten. Laat dit nou net niet de bedoeling zijn van een voerspel haha!

De katten van mijn moeder moesten ook erg wennen, maar ook hadden zij na een tijdje de snackbox door. Zij zijn iets minder baldadig en laten ‘m netjes op zijn plaats staan.

Trixie

Eindoordeel en shoptips

Als je een klein budget hebt en jouw katten ook een voerspel wilt geven, dan is deze van Trixie zeker een aanrader! Andere voerspellen zijn namelijk vaak een stuk prijziger. Je kunt hem hier shoppen. Mocht je iets meer te besteden hebben, dan zou ik zeker kiezen voor een wat zwaardere variant die beter op zijn plaats blijft staan.

Trixie

Toen ik een beetje aan het scrollen was op de webshop van Tims.nl, zag ik een groot assortiment aan voerspellen staan. De tofste heb ik er voor jou uitgepikt, wie weet staat er wat leuks voor jou tussen!

Nina Ottosson Cat Treat Maze voor € 12,95 Shop je hier

 

Karlie Kitty Braintrain Boccia voor € 18,95 shop je hier

 

Nina Ottoson Cat MixMax voerpuzzel voor € 21,50 shop je hier

 

Trixie Cat Activity Solitaire voor € 9,99 shop je hier

* Ik ben niet betaald om deze review te schrijven.

Lees ook deze blogs:

Interview: Huiskater Bert
DIY Kattenspeelgoed Pompoms via Pinterest
Kattengedragsdeskundige José Dieker

Like PerfecteKat.nl op Facebook!
Online Dierenspeciaalzaak

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>